جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

June2604[1].jpg

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: برای کاهش مشکلات علوفه‌ای در منطقه خشک سیستان، نسبت به تولید علوفه به روش آبکشت اقدام شد.دکتر نوری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، افزود: در این روش از 128 کیلوگرم بذر ورودی به داخل سیستم، در فضایی به وسط 33 مترمربع، روزانه یک تن علوفه سبز تولید شد که این مقدار می‌تواند بخش عمده‌ای از نیاز تغذیه‌ای حداقل 2500 گوساله را برای تمام سال با قیمت مناسب تامین کند.معاون پژوهشی دانشکده جغرافیا و برنامه‌ریزی محیطی، در تشریح این طرح افزود: برای انجام این پژوهش، ابتدا فضایی مناسب که حدود 60 مترمربع مسافت داشت که شامل سه اتاقک رشد 33 متری با درجه حرارت مرطوب و نور مناسب بود، انتخاب شد و در آن فضا سینی‌هایی به ابعاد 40×40 محتوی 3200 گرم بذر به مدت 4 ساعت خیسانده شد.وی گفت: سپس در ادامه با پوشاندن روی سینی‌ها، به مدت 24 ساعت در تاریکخانه نگهداری شد پس از جوانه زدن برای مراحل بعدی تولید به اتاقک رشد منتقل شد و در طول دوره‌ی رشد، آبیاری نیز صورت گرفت و در نهایت پس از 8 روز علوفه‌ی غنی شده برای تعلیف دام مورد بهره برداری قرار گرفت.نوری افزود: در این روش تولید، علوفه حالت سمنو را دارد و تبدیل هیدارت‌های کربن موجود در بذر، پس از طی سیکل رشد سرشار از منابع قند مورد نیاز دام است و با وجود ویتامین‌های (k،A،E) بینایی دام را افزایش می‌دهد و از بروز شب کوری در دام جلوگیری می‌کند.عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به خشکسالی‌های مکرر در منطقه سیستان، علاوه بر تولیدات کمی و کیفی، علائم بیماری‌هایی نظیر شب کوری و سقط جنین با مصرف این علوفه به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد.وی خاطرنشان کرد: بنابراین با این روش، افزایش تولید، دو قلوزایی در دام افزایش و تولیدات دامی ( گوشت، شیر و پشم ) ارتقا یافته و کاهش بیماری‌ها را نیز در پی دارد.براساس این گزارش، نتایج حاصل از این پژوهش، پس از تایید کارشناسان مربوطه، به عشایر بومی منطقه نیز آموزش داده شد.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:مشکلات علوفه‌ای ,تولید علوفه ,روش آبکشت ,اتاقک رشد,افزایش تولید,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

 

168-17.jpg 

گلدان هوشمند یک وسیله الکترونیکی با کاربری بسیار آسان است که نیاز به آبیاری و مراقبت مداوم از گیاه را بر طرف می‌کند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گلدان هوشمند بهترین وسیله برای افراد مبتدی محسوب می‌شود و با کمک حسگرها، برنامه نرم افزاری و پردازشگر داخلی به طور خودکار میزان آب و مواد مغذی گیاه را کنترل می کند.تمامی گزینه‌های مورد نیاز برای رشد گیاه از جمله میزان آب، مواد مغذی و هوا از طریق سیستم هوشمند اندازه گیری و به صورت مستمر کنترل می‌شود.این سیستم از دو بخش گلدان هوشمند و کارتریج گیاه تشکیل شده است که مانند دستگاه چاپگر و تونر عمل می‌کند.قطعات الکترونیک، حسگرها، باتری، پمپ و مخزن آب در قسمت گلدان هوشمند تعبیه شده و کارتریج گیاه شامل دانه های گیاه، مواد مغذی و برنامه نرم افزاری مخصوص برای رشد گیاه است.درون گلدان هوشمند چهار باتری سایز AA‌ قرار می‌گیرد و یک لیتر آب در مخزن مخصوص ریخته می‌شود؛ سپس گلدان به همراه کارتریج گیاه در یک محیط نورگیر قرار داده شده و پس از یک تا دو هفته جوانه‌های گیاه رشد می‌کنند.این سیستم هوشمند به هیچ نوع مراقبت ویژه‌ای نیاز ندارد و تنها پس از گذشت یک تا دو ماه مخزن آب باید مجددا پر شده و پس از یک سال نیز باتری ها تعویض شوند.با روشن شدن چراغ آبی سیستم گلدان هوشمند، زمان پر کردن مخزن آب و با روشن شدن چراغ قرمز، زمان تعویض باتری به کاربر اعلام می شود. در صورت مناسب بودن شرایط گلدان هوشمند، چراغ سبز سیستم هر پنج دقیقه یکبار چشمک می‌زند.کارتریج گیاهان مختلف برای این سیستم عرضه شده‌اند که شامل گیاهان زینتی و گلدار، گیاهان با عمر کوتاه و گیاهان مورد استفاده مانند گوجه فرنگی میناتوری است. 

گلدان هوشمند Click and Grow با قیمت 60 دلار عرضه شده است. 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:گلدان هوشمند,کارتریج گیاه ,گیاهان زینتی و گلدار, ,Click and Grow ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

نام علمی Cuminum cyminum

زیره .جندی شاپور البرز

كليات گياه شناسي

زيره گياهي است يكساله كوچك و علفي كه ارتفاع آن 60 سانتيمتر است ريشه آن دراز و باريك برنگ سفيد ، ساقه آن راست و برگهايش به شكل نوار باريك و نخي شكل و برنگ سبز مي باشد .گلهاي زيره سفيد يا صورتي بصورت چتري در انتهاي ساقه  ظاهر مي شود . اين گياه بطور وحشي در مناطق مديترانه مي رويد . زيره برنگهاي زرد تيره ، سبز و خاكستري وجود دارد . در گویش محلی طبس به آن کرابیه می گویند.

زیره .جندی شاپور البرز

 

 

تركيبات شيميايي:

زيره داراي تانن ، روغن زرين و اسانس است .اسانس زيره را از تقطير ميوه له شده تحت اثر بخار آب بدست مي آورند . اين اسانس مايعي است بيرنگ كه در اثر ماندن ابتدا برنگ زرد و سپس قهو ه اي رنگ مي شود .بوي زيره مربوط به آلدئيدي بنام كومينول است  . مقدر كومينول در زيره بسته به محل كشت آن بين 30 تا 50 درصد است .

 

طرز استفاده:

دم كرده زيره : مقدر 5 گرم زيره را در يك ليتر آب جوش ريخته و بمدت 10 دقيقه دم كنيد .

مخلوط با عسل : گرد زيره را به مقدر يك گرم عسل مخلوط كرده و استفاده كنيد .

اسانس زيره : اين اسانس را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها  خريدري كنيد . مقدر مصرف آن 2 قطره در يك ليوان آب نيم گرم مي باشد.

زیره.جندی شاپور البرز

خواص داروئي:

 1) قابض و خشك كننده است

2)ضد تشنج است

3)براي برطرف كردن بيماري صرع مفيد است

4)در دفع گاز معده موثر است

5)قاعده آور است

6)عرق آور است

7)براي رفع برونشيت از دم كرده زيره استفاده كنيد

8)براي برطرف كردن سوءهاضمه مفيد است

9)ترشحات زنانگي را برطرف مي كند

10)براي تحريك اشتها زيره سبزه را با سركه و آب مخلوط كرده و قبل از غذا بخوريد

11)براي برطرف كردن قطره قطره ادرار كردن زيره را تفت داده و سرخ كنيد سپس با آب بخوريد .

12)براي رفع نفخ روده و معده مي توانيد دم كرده زيره را تنقيه كنيد

13)براي التيام زخم چشم ، دانه هاي له شده زيره سبز را در آب برنج خام خيس كرده و سپس مايع بدست آمده را قطره قطره روي زخم چشم بريزيد.

14)هنگاميكه اطفال شير خوار دل درد دارند و نفخ در شكم شان پيچيده چند قطره اسانس زيره را با روغن بادام مخلوط كرده و با آن شكم آنها را ماساژ دهيد .

15)و بالاخره زيره را در غذاهايي كه نفاخ هستند مخصوصا حبوبات استفاده كنيد .

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:گیاهان دارویی,Cuminum cyminum,زيره سبز (کرابیه) ,Cumin Seed,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

نام علمی Persea americana

 

 

آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود 6 متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد .منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است .برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است در حدود 400 نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است .مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می كرده اند .

:

 

آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسینTyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .دانه گیاه درای مقدر کمی ( در حدود 2 درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است .روغن دانه آووکادو درای حدود 7 درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریکSteraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acid و در حدود 80 درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد .

در یکصد گرم آووکادو مواد زیر موجود است :

آب                                               80 گرم

انرژی                                          150 کالری

پروتئین                                         1/8  گرم

چربی                                           14 گرم

مواد نشاسته ای                           5 گرم

کلسیم                                      8 میلی گرم

فسفر                                       35 میلی گرم

آهن                                        5/0 میلی گرم

پتاسیم                                  600 میلی گرم

ویتامین آ                                 250 واحد

ویتامین ب 1                             0/08 میلی گرم

ویتامین ب 2                            0/15 میلی گرم

ویتامین ب3                              1/4 میلی گرم

ویتامین ث                               12 میلی گرم

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:گیاهان دارویی,آووکادو,Avocado,Persea americana, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

Alpinia zerumbet – Shell Ginger

Alpinia zerumbet – Shell Ginger.جندی شاپورالبرزAlpinia zerumbet – Shell Ginger.جندی شاپور البرزAlpinia zerumbet – Shell Ginger.جندی شاپور البرز

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:Alpinia zerumbet ,Shell Ginger,گل,گیاه,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

نام علمی        Medicago sativa

كليات گياه شناسي  

 

 

 

 

 

    ترکیبات شيميايي:

يونجه سرشار از ويتامين هاي A,C,E,K و همچنين داراي آميلاز كه انزيم مخصوص هضم مواد نشاسته اي است مي باشد .آنزيم هاي بسياري در يونجه يافت مي شود بعنوان مثال مي توان از امولسين ،‌اينورتاز ، و پكتياز نام برد .يونجه داراي حدود 20%‌پروتئين مي باشد پروتئين هاي موجود در يونجه عبارتند از :‌ليزين ،‌آرژنين ، هيستيدين ، آدنين ، فنيل آلانين ،‌آسپاراژين و سيستين . يونجه داراي اسيد فسفريك نيز هست ،يونجه همچنين داراي منيزيوم ، آهن و مقدر جزئي ارسنيك و سيليس استبنابراين يونجه از نظر مواد غذايي بسيار قوي است و غذاي خوبي براي انسان و حيوانات است .

 خواص داروئي:

يونجه از نظر طب قديم ايران گرم است . البته تاره آن گرم و تر و خشك شده آن گرم و خشك است

1)يونجه از نظر اينكه داراي بسياري از مواد معدني مي باشد شيره آن براي بچه هايي كه در حال رشد هستند و اسخوان بندي محكمي ندارند بسيار مفيد است . حتي امروزه پودر اين گياه را در داروخانه ها مي فروشند كه آنرا مي توان براي بچه هاي شير خوار مصرف كرد .براي تهيه شيره يونجه بايد مقدر 300 گرم يونجه را در يك ليتر آب ريخت و آنرا جوشانيد تا مقدار آب آن به نصف تقليل يابد سپس آنرا صاف كرده و مقدار كمي عسل به آن اضافه كنيد كه بصورت شربت دارايد . مقدار مصرف براي طافال 200 گرم در روز است و براي اطفال شيرخوار حدود 50 گرم يم باشد كه مي توان به شير آنها اضافه نمود .اشخاص بزرگسال هم براي بالا بردن انرژي مي توانند از اين شيره استفاده كنند.

2) يونجه رابصورت تازه و يا جوانه آنها رابا سالاد ميل كنيد . جوانه يونجه را بصورت بسته بندي شده مي توانيد از سوپر ماركتها خريدري كنيد .

3)يونجه ملين است.

4)يونجه دو برابر اسفناج آهنم درد بنابراين خونساز است و براي كسانيكه به كم خوني مبتلا هستند مفيد است.

5)يونجه بعلت درا بودن آهن براي درمان بيماير راشيتيسم بكار مي رود.

6)عوارض كمبود ويتامين ث با خوردن يونجه از بين ميرود.

7)يونجه تازه در بسياري از كشورها مانند چين و روسيه و آمريكا به مقدر زياد بجاري اسفناج مصرف مي شود.

8)يونجه را در داروخانه ها و فروشگاههاي گياهان دارويي و يا برخي از داروخانه ها بصورت پودر ، كپسول و قرص بفروش مي رسانند . مقدرمصرف آن سه قرص در روز است.

9)با همه مزايايي كه يونجه درد در خوردن تازه آن نبايد زياده روي كرد زيرا بسيار نفاخ است و حتي حيواناتي كه به مقدر زيا د از آن مي خورند بعلت گاز زياد ممكن است تلف شوند.

10)ضماد پخته يونجه را اگر روزي چند بار روي اعضايي كه رعضه دارند بگذاريد آنها را شفا مي دهد.

11)تخم يونجه قاعده آور است و براي اين منظور تخم يونجه را بصورت دم كرده مصرف كنيد.

12)دم كرده يونجه درمان اسهال است.

13)براي نرم كردن سينه و تسكين سرفه روزي 2-3 فنجان دم كرده تخم يونجه را مصرف كنيد.

14)براي درمان لقوه و رعشه تخم يونجه را در روغن زيتون بريزيد و مدت يك هفته جلوي آفتاب بگذاريد سپس آنرا صاف كنيد و روزي چند قاشق از آنرا بخوريد و همچنين روي اعضايي كه رعشه دارند بماليد.

15)يونجه حاوي مقدرزيادي ويتامين است . كوبيده آن زخم را بسرعت اليتام داده و از خونريزي جلوگيري مي كند .

Medicago sativa

2000-2008 irteb

 

یونجه گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا يك متر ميرسد برگهاي آن داراي سه برگچه مي باشد  برگچه هاي نوك تيز، سبز رنگ و بيضي شكل است .گلهاي يونجه بشكل سبز و برنگ بنفش تيره  يا آبي روشن است ميوه يونجه مانند صدف بوده و دانه داخل ميوه مانند لوبيا ولي كوچكتر از آن مي باشد  .يونجه ريشه اي بسيار عميق دارد و ريشه آن تا سه متر بداخل زمين نفوذ مي كند و بنابراين منبع ويتامين ها و مواد معدني است كه از خاك مي گيرد .يونجه از زمانهاي بسيار قديم در ايران كشت مي شده است و در حدود پنج قرن قبل از ميلاد مسيح از ایران به يونان برده شد و در قرن هفتم بعد از ميلاد به اروپا راه يافت . يونجه در ايران در مناطق مركزي و جنوبي به مقدار بسيار زياد كشت مي شود .زنبور عسل گل يونجه را دوست دارد واز آن شهد زيادي  بدست مي آورد و تبديل به عسل مي كند .پرورش اين گياه در قديم براي تهيه علوفه چهارپايان بوده ولي در حال خاضر بعلت دارا بودن مواد مغذي به مصرف غذايي نيز مي رسد .

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:گیاهان دارویی,یونجه,Alfalfa,Medicago sativa, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

عسل ایران پس از صادرات به تركیه، در این كشور بسته بندی و با برند تركی وارد بازارهای اروپایی می شود.عفت رییسی سرحدی مدیر عامل اتحادیه زنبورداران در گفت وگو با خبرنگار كشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این كه طبق آمار گمرك جمهوری اسلامی دو هزار تن عسل در سال جاری صادر شده است، گفت: با توجه به این كه عمده عسل صادراتی از طریق پیله وری صادر می شود، پیش بینی می شود امسال چهار هزار تن عسل ایرانی صادر شده باشد.وی تاكید كرد: با توجه به این كه محصول صادراتی حیثیت ملی محسوب می شود، باید عسل صادراتی تحت نظارت و كنترل باشد و محصول مرغوب صادر شود تا مشتریان مان را از دست ندهیم.مدیر عامل اتحادیه زنبورداران گفت: عسل به تركیه صادر می شود و تركیه با بسته بندی خودش محصول ایران را به اروپا ارسال می كند. هم چنین عسل درجه سه برای مصارف شتر و اسب به كشور امارات متحده عربی صادر می شود.رییسی با ابراز نگرانی از این كه عسل ایرانی به عنوان كالای باكیفیت باید از نوع مرغوب صادر شود و تحت نظارت باشد اكنون تحت نظارت و كنترل نیست.وی افزود: با توجه به این كه تنوع اقلیمی و گیاهان دارویی زیادی داریم، عسل ایرانی به عنوان محصول باكیفیت باید جایگاه خود را حفظ كند اما عسل های صادراتی درجه یك نیستند كه این امر باعث می شود جایگاه عسل ایران مخدوش شود.


سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن پسته در جهان تولید می شود كه ایران با تولید ۲۰۰ هزار تن، اولین تولیدكننده این محصول به شمار می رفت اما از سال گذشته دومین رقیب تولید از ایران پیشی گرفت و كشورمان دومین تولیدكننده پسته شده است.ایران تا سال گذشته در سكوی اول تولید پسته جهان قرار داشت اما از سال گذشته آمریكا با افزایش سطح زیر كشت و افزایش عملكرد در واحد سطح به تولید بیشتری دست یافت و ایران دومین تولیدكننده این محصول شد.سال گذشته كشورمان ۱۶۰ هزار تن پسته برداشت شد كه بر اساس آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران ۱۰۸ هزار تن از این محصول به ارزش ۷۹۷ میلیون دلار صادر شد كه از نظر وزنی ۴.۵ درصد و از نظر ریالی ۲.۹ درصد نسبت به سال ۱۳۸۹ کاهش یافت.امسال نیز بر اساس پیش بینی رییس انجمن پسته ۲۰۰ هزار تن محصول از باغات كشور برداشت خواهد شد كه بیش از یك میلیارد دلار ارز آوری صادراتی برای كشور دارد.محسن جلال پور به ایسنا گفت: از سال گذشته آمریكا در تولید پسته رتبه اول جهان را به خود اختصاص داد اما با توجه به این كه این كشور بیشترین میزان تولید محصول را در بازار داخلی اش مصرف می كند، میزان صادراتش از ایران كمتر بوده و كشورمان همچنان در صادرات پسته مقام اول را در جهان دارد.به گفته وی آمریكا رقیب اصلی ایران در تولید و صادرات پسته محسوب می شود؛ به طوری كه سال گذشته ۲۰۰ هزار تن تولید داشته و امسال نیز میزان تولیدش به ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.جلال پور اظهار كرد: امسال سال آور پسته است كه حدود ۱۱۰ هزار تن از این محصول از باغات استان كرمان، ۴۰ هزار تن از استان خراسان رضوی و ۵۰ هزار تن از استان های خراسان جنوبی و شمالی، قم، مركزی، سیستان و بلوچستان، فارس، سمنان و یزد برداشت خواهد شد.۹۰ درصد اقتصاد پسته اقتصاد صادراتی است و تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از این محصول در بازار داخلی مصرف می شود؛ به طوری كه سال گذشته از ۱۶۰ هزار تن پسته ۲۵ هزار تن مورد مصرف بازار ایران قرار گرفت.بر اساس آمار گمرك صادرات پسته خندان كشور در چهارماهه نخست امسال ۹۸.۸ میلیون دلار، انواع پسته ناخندان ۳۷ میلیون دلار، مغز پسته ۴۹.۵ میلیون دلار، مغز پسته بدون پوست دوم و خلال مغز پسته ۸.۶ میلیون دلار و سایر پسته تازه یا خشك كرده ۲۱.۷ میلیون دلار بوده است.آلمان، ازبكستان، امارات، اوكراین، بلژیك، تاجیكستان، تایوان، سوریه، عراق، روسیه، قزاقستان، لبنان، هلند، هنگ كنگ و هند بزرگترین بازارهای پسته صادراتی ایران در چهار ماهه نخست امسال بودند. در بین این بازارها بیشترین میزان صادرات مربوط به روسیه، امارات، آلمان و عراق بوده است.همچنین هر ساله حدود ۲۰ درصد از پسته ایران برای تهیه مغز سبز به صورت كال چیده و به بازار های اروپا، آمریكا و ژاپن صادر می شود.
 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:پسته,عسل,وضعیت پسته و عسل ایران, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

سهرابي درباره چگونگي پي بردن به اين موضوع تصريح كرد: با توجه به اينكه رساله دكتري من بر روي مطالعات تبار شناسی گلسنگهای مانا در سطح جهان بوده است در تحقيقات بر روي گونه‌هاي مختلف این گروه متوجه شدم نمونه گلسنگی که محققان كشور اسپانيا به ايستگاه فضايي بين‌المللي ارسال كرده اند یک گونه جديد بوده که نامگذاری آن را به صورت Circinaria gyrosa Sohrabi et al انجام داده ام. بعد از انتشار نتایج رساله دکتری من محققان ایستگاه فضایی نام گونه جدید را بلافاصله پذیرفته و مقاله جدید خود را با نام گونه جدید Circinaria gyrosa در پایگاه ساینس دایرکت منتشر کردند. اين مقاله در نشاني اينترنتيhttp://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0032063312002425 قابل دسترسي است. 

 گلسنگ به كار رفته در تحقيقات پژوهشگران اسپانیا و آلمان در ايستگاه بين‌المللي فضايي كه به اشتباه گونه «Aspicilia fruticulosa» معرفي شده بود با بررسي‌هاي محقق ايراني به عنوان گونه‌اي جديد شناسايي شد.به گزارش خبرنگار علمي ايسنا، در پي ارائه يافته‌هاي رساله دکتري محمد سهرابي، دانش آموخته گروه زيست شناسي دانشكده علوم زيستي دانشگاه «هلسينكي» فنلاند در قالب مقاله اي در مجله معتبر آلماني Mycological Progress محققان اروپايي دست اندركار اين تحقيقات با تصحيح اشتباهتشان در مقاله جدید خود نام گونه جدید كشف شده توسط اين محقق ايراني و همكارانش را جايگزين كرده‌اند.دكتر محمد سهرابي، عضو هيات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ايران در گفت‌وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به اين كه گلسنگ‌ها از گونه‌هايي هستند كه در سال‌هاي اخير براي انجام تحقيقات در علوم فضایی و پروژه بلندپروازانه سکونت بشر در مریخ استفاده می شوند، اظهار كرد: طي پنج سال گذشته، محققان ايستگاه بين‌المللي فضايي در انجام تحقيقات خود چندين گونه مختلف Rhizocarpon geographicum و Xanthoria elegans و یک گونه جدید ناشناخته مانده از گروه گلسنگ‌های مانا (مائده آسمانی) موسوم به « Aspicilia fruticolosa» را به مدت چندین ماه به فضا ارسال كرده و همچنين آنها را در شرایط شبیه‌سازی شده مریخی به مدت طولانی نگه داشته اند. پس از بازگرداندن گونه‌ها از فضا و خارج کردن آنها از شرایط شبیه سازی شده مریخی، بررسي‌ کامل آنها نشان داد كه دما، فشار و تابش شدید اشعه «UV» در روند رشد و زندگي آنها اثري چندانی نداشته است و در اين میان تنها گونه مائده آسمانی همچنان توانسته بیشترین مقاومت را از خود نشان دهد.وي افزود: پس از آن آزمایش موفقیت آمیز از ميان گلسنگ‌هاي ارسال شده به فضا، گلسنگ مانا به عنوان مدل ارگانيسم مطالعات زیست‌ستاره شناسی انتخاب شد.سهرابي تصريح كرد: گونه مدل انتخاب شده به گروهي از گلسنگ‌ها به نام «Manna Lichens» تعلق دارد که در برخي كتب اديان مختلف به نام مائده آسماني معروف هستند. اين گروه از گلسنگ‌ها كه نسبت به خشكي بسيار مقاوم هستند در بیابان‌ها و استپ های ايران، آسياي مركزي، بخش‌هايي از روسيه، اسپانيا، شمال آفریقا و آمريكا پراکنش دارند.عضو هيات علمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ايران تصريح كرد: بررسي‌هاي اخير من و همكارانم در دانشگاه هلسينكي نشان داد گونه منتخب گلسنگ مورد استفاده در تحقيقات ايستگاه فضايي كه به اشتباه Aspicilia fruticulosa معرفي شده در واقع از گونه كشف شده توسط ما موسوم به Circinaria gyrosa Sohrabi et al است که در بیابانها و استپ های مناطق مرکزی و شمال غرب ایران، ارمنستان، ترکمنستان، آناتولی ترکیه و مناطق استپی و خشک اسپانیا وجود دارد. محققان ایستگاه فضایی متوجه جديد بودن اين گونه از نظر علم گلسنگ شناسي و گونه شناسي نبودند و آن را با گونه اي ديگر موسوم به Aspicilia fruticulosa که بیشتر در آسیای مرکزی پراکنش دارد، اشتباه گرفته اند. 

   DSCN9294.JPG

محقق ايراني اشتباه پنج‌ساله محققان ايستگاه بين‌المللي فضايي را تصحيح كرد

 

گلسنگ مورد بحث

 بقیه در ادامه نوشتار

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:گلسنگ‌ها ,اشتباه از سوي محققان علوم فضايي,دكتر محمد سهرابي,گلسنگ‌های مانا,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

وبلاگ کشاورزی نوین

ذرت های هیبرید تولیدی توسط کمپانی ها می توانند عملکرد بهتری را با همان مقدار نیتروزن مصرفی در گذشته و یا همان مقدار محصول با میزان کمتری از کود نیتروژنی تولید نمایند و این در حالیست که هنوز این محصولات چند سالی تا تجاری شده فاصله دارند.اما این تولیدات توسط کمپانی های تولید کننده ، همچنان تا تجاری شده در حال بررسی و پیشرفت قرار دارند.شرکتهایی نظیر : Monsanto.DuPont PioneerوSyngenta.کمک به پیشرفت عملکرد و بازده محصول در استفاده از کودهای نیتروژنی (NUE) فن آوری کمپانی هایی است که مجوز استفاده از این صفات زیست فن آوری  را به کمپانیهای بذر می دهند.بعنوان مثال Davis, California-based Arcadia Biosciencesکمپانی است که مجوز(NUE) را به چندین کمپانی بذر برای بهبود چندین محصول زراعی داده است.این محصولات شامل ذرت،گندم ،کتان و سورگوم می باشد.بر طبق گفته رئیس این کمپانی آقای Eric Rey گیاهانی که تحت تغییرات صفات (NUE) قرار گرفته اند 15 درصد عملکرد بالاتری نسبت به گیاهان فاقد این صفات تولید شده زیست فن آوری شده از خود نشان می دهند.

کشاورزی نوین

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:کود نیتروژنی,عملکرد محصولات هيبريد,افزايش بازده,(NUE),مقدار نیتروزن, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

آلوورا وخواص دارویی-جندی شاپور البرز

گیاهی را که مشاهده می کنید آلوئه ورا یا صبر زرد نام دارد که علاوه بر اینکه خاصیت داروئی زیادی دارد.از ماده ژلاتینی که درون برگ این گیاه وجود داره برای مصارف بهداشتی آرایشی (ژل.کرم .شامپو و...)هم استفاده میشود. این گیاه به دلیل خواص داروییه خارق العاده ای که دارد در گروه گیاهان سحر آمیز دسته بندی میشود.

آلوورا وخواص دارویی-جندی شاپور البرز

معرفی گیاه
مرور کلی خواص داروئی : صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و شیرابه آن به مصرف طبی می رسد .
Aloe vera یک گیاه بادوام با گلهای زرد است. برگهای سخت آبدار و نیزه ای این گیاه به طول 20 اینچ رشد می کند و طول کل گیاه تا 4 پا می رسد. تنها برگهای این گیاه ارزش دارویی دارند، اما بخشهای مختلف برگها نیز برای اهداف گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند. ژله شفاف و سفتی از قسمتهای داخلی برگ تشرح میشود. بین این ژله و پوست بیرونی برگ سلولهای خاصی حاوی مایع زردرنگ تلخ قرار دارد. وقتی که این مایع خشک میشود، سبب تولید شیرة Aloe میشود.

آلوورا وخواص دارویی-جندی شاپور البرز

تاریخچه :
آلوئه ورا سابقه ای بسیار طولانی و درخشان دارد. اولین گزارش مکتوب که در آن به آلوئه ورا اشاره شده است متعلق به چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح است و در غارنوشته ها و کنده کاری های روی ظروف در معابد باستانی مصر کشف شده است. در افسانه های به جای مانده از مصر باستان آمده است که آلوئه گیاهی چنان گرامی بوده که افراد برای حضور در مراسم پس از مرگ یک فرعون باید تحفه ای از برگ های آلوئه ورا تقدیم می کردند.داستان هایی نیز درباره استفاده کلئوپاترا از آلوئه ورا، عسل و شیر برای حفظ زیبایی افسانه ای شان گفته می شود.کلئوپاترا ملکه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ می داد که از شر آفتاب مصر در امان باشد وحتی مصریان آنرا برای مومیائی مردگان خود بکار می بردند .در کتاب مقدس نام این گیاه به کرات آمده است . اما مصریان باستان تنها ملتى نبودند که آلوئه ورا را مى شناختند براساس منابع قدیمى ارسطو یکى از طرفداران بسیار معتقد خواص آلوئه ورا بوده است.او رایزن الکساندر کبیر نیز بوده است.قدر و ارزشی که او برای آلوئه ورا قائل بود چنان بوده است که در سال ۳۳۳ قبل از میلاد الکساندر را متقاعد کرد جزیره سوکوترا در اقیانوس هند را تصرف کند. این جزیره به دلیل رویش آلوئه در آن شهرت داشت و در آن زمان برای درمان زخم های سربازان در سپاه الکساندر از آلوئه ورا استفاده می شد.

بقیه در ادامه نوشتار

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:آلوئه ورا ,خواص آلوئه ورا,تاریخچه ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

محققان مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی­آباد دزفول موفق گردیدند برای اولین بار در کشور ارقام مختلف پکان یا گردوی گرمسیری را با استفاده از تکنیک کابل حرارتی تغییر یافته ابداعی در بخش تحقیقات باغبانی، از طریق پیوند تکثیر نمایند. با این موفقیت، امکان تأمین نهال­های ارقام مورد نیاز جهت توسعه کشت و احداث باغات مادری پکان در استان­های مختلف به­ ویژه گلستان، فارس و مازندران فراهم گردیده و حتی این امکان وجود دارد تا نهال ارقام تجاری، به خارج از کشور صادر شود.پكان يا گردوي گرمسيري تنها جنس از گردوئيان است كه نياز سرمائي پائيني داشته و در مناطق نیمه گرمسیری، به خوبي رشد و نمو کرده و محصول مناسب با كيفيت بالائي توليد مي­كند. خاستگاه پکان، آمریکای شمالی و مرکزی است. مغز این میوه از لذیذترین خشکبارها بوده و ارزش غذائی بالائی دارد. میزان بالای اسید اولئیک در پکان از ویژگی های منحصر به فرد این گیاه است. در برخی از ارقام پکان، میزان اسید اولئیک بیش از دو برابر گردوی معمولی بوده و به بیش از 75 درصد می رسد. امروزه در دنیا توسعه كشت پكان در مناطقی که محدودیتی از نظر اقلیمی برای این درخت ندارند بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کشور آمریکا بزرگترین تولید کننده پکان در دنیا بوده و تولید و عرضه ارقام تجاری را در انحصار خود دارد. لازم به توضیح است قیمت هر اصله نهال ارقام تجاری پکان در ایالت های تولید کننده پکان در امریکا ، بین 80 تا 150 دلار است. به عنوان مثال یک نهال پیوندی رقم Graking با ارتفاع 180 سانتی متر به قیمت حدود 125 دلار آمریکا عرضه می شود. مشکلات جدی که نهال­های بذری خشکبار بویژه گردو و پکان ، اهمیت تولید نهال پیوندی آنها را نشان می­دهد. طولانی شدن دوره نونهالی، کاهش شدید عملکرد و کیفیت محصول و عدم امکان مدیریت گرده افشانی درختان بذری در مقایسه با درختان پیوندی، از جمله این مشکلات است. از سوئی دیگر، خصوصیات ویژه پکان و مشکلات عدم موفقیت تولید نهال پیوندی، باعث شده است که علی رغم گذشت 47 سال از ورود ارقام برتر پکان به کشور، توسعه چندانی نیابد.

هم اکنون تمامی ارقام پکان مشتمل بر 14 رقم Apachee، Stuart1 ، 3J ، Stuart2 ، Mahan، Wichita ، Mohawak ، Gratex ، 10J ، Perque ، Comanch ، 6M ، Graking و Choctaw تکثیر شده­اند. نکته جالب این که بسیاری از نهال های تکثیر شده با گذشت تنها یک سال از زمان پیوند، به گل رفته­اند. با این موفقیت، امکان تأمین نهال­های ارقام مورد نیاز جهت احداث باغات مادری پکان در استان های مختلف بویژه گلستان، فارس و مازندران را تامین کند و حتی این امکان وجود دارد تا نهال ارقام تجاری، به خارج از کشور صادر شود.

موسسه تحقیقات اصلاح وتهیه نهال وبذر

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:اصلاح و تهیه نهال و بذر ,گردوی گرمسیری ,پكان,کشت و احداث باغات, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

با استفاده از روش های نوین بیوتکنولوژی ،ژنوم گیاهان،ریز سازواره ها و آفات مهم مرتبط با کشاورزی در سطح ساختاری و عملکردی مورد بررسی قرار می گیرد.عمده ترین فعالیت های این بخش بررسی تنوع ژنتیکی گیاهان ،سوش های مختلف عوامل بیماری زای گیاهی و حشرات ،مکان یابی و نشانمند کردن ژن های کنترل کننده تنش های زیستی و غیر زیستی ،جداسازی ،دست ورزی و همسانه سازی ژن های مفید ،ساخت پلاسمید و همچنین تهیه کیت هایی به منظور تسهیل و تسریع شناسایی عوامل بیماری زا در گیاهان می باشد.

وظایف بخش تحقیقات ژنومیکس:

  • انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی ریزسازواره های مرتبط با کشاورزی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
  • انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی حشرات مفید وزیان آور در کشاورزی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
  • انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی گیاهان زراعی،باغی و زینتی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
  • انگشت نگاری دی ان آ،شناسایی و رده بندی ریزسازواره های مرتبط با کشاورزی با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
  • همکاری با مراکز بانک ژن جهت تهیه شناسنامه نمونه های نگهداری شده در بانک ژن با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
  • تشخیص روابط فیلوژنتیک با استفاده از نشانگرهای دی ان آ
  • تهیه نقشه های ژنتیک و اشباع مولکولی ،تلفیقی و فیزیکی گیاهان ،حشرات و ریز سازواره ها
  • مکان یابی و نشاندار کردن ژنهای کنترل کننده تنش های زیستی و غیر زیستی
  • شناسایی ژن های کنترل کننده تنش های زیستی و غیرزیستی با استفاده از پروفیل بیان ژن در سطح آر ان آ
  • شناسایی ژن های کنترل کننده تنش های زیستی و غیرزیستی با استفاده از DNA chip و ریز آرایه
  • جداسازی ژن ها و تعیین جایگاه ژنی و تعیین اجزا ژن مانند پیشبرها ،پایانه ها ،اینترونها و توالیهای کد کننده
  • دست ورزی ژنها از قبیل تغییر کلون ،تغییر پیشبر،تغییر پایانه و تعویض آنها
  • تعیین نشانگرهای دی ان آ،کاوشگرها،پیشبرها ،مواد زیستی و کلونهای مورد نیاز تحقیقات کشاورزی
  • دست ورزی ژن های ریز سازواره ها جهت بهبود خصوصیات انها
  • تهیه کتابخانه ای ژنومی DNA
  • تعیین توالی ژنوم گیاهان،حشرات و ریزسازواره ها
  • انجام آنالیز آماری مرتبط با ژنوم ریز سازواره ها ؛حشرات و گیاهان
  • آزمایش مولکولی واردات گیاهی جهت احراز وضع آلودگی آنها و گیاهان تراریخته
  • تهیه کیت جهت تسهیل و تسریع شناسایی عوامل بیماری زا در گیاهان
  • انتخاب به کمک نشانگرها در برنامه اصلاحی با همکاری سایر موسسات پزوهشی
  • برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط با شرح وظایف بخش

مهمترین فعالیت های علمی در دست اجرا:

  • انگشت نگاری DNA ژنوتیپ های مهم ارقام انار،پسته،بادام،رز و زیتون و انجیر و خرما.
  • مکان یابی ژن های مقاومت و تهیه گندم مقاوم به بلایت فورزایومی سنبله با استفاده از نشانگرهای DNA
  • شناسایی و ایجاد نشانگرهای مولکولی مبتنی بر PCR پیوسته با ژن های مقاومت به سپتوریوز برگی در گندم.
  •  

وبلاگ کشاورزی نوین

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:ژنومیکس,بیوتکنولوژی ,,ژنوم گیاهان,پلاسمید ,اجزا ژن ,شناسایی ژن ها,جداسازی ژن ها ,دست ورزی ژنها,نشانگرها , ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

نانو تکنولوژی یکی از فناوریهای نوین است که با توجه به چند وجهی بودن آن،حوزه های علمی مختلف را همگرا نموده و آنها را در خدمت توسعه بخش کشاورزی قرار می دهد.نانوتکنولوژی کاربرد علوم نانو در طیف وسیعی از علوم و فناوریهای نوین در تولید مولکولی و یا ساخت اتم به اتم ،مولکول به مولکول توسط مثلاً روبات های برنامه ریزی شده در مقیاس نانومتریک است.ابعاد نانومتریک اندازه ای درحدود قطر چند اتم دارد و ساختارهایی با این ابعاد دارای دمای ذوب ،رفتار مغناطیسی و بار الکتریکی و حتی رنگی متفاوت از ساختارهای غیرنانو خواهند بود ،بدون اینکه این مواد دچار تغییر شیمیایی شده باشند.معنای این عبارت آن است که با کنترل مواد در مقیاس مولکولی و استفاده ازساختارهای نانومواد می توان به محصولاتی دست یافت که دستیابی به آنها به هیچ روش دیگری ممکن نیست.هدف از تشکیل این بخش تهیه و متمرکز نمودن امکانات و تجهیزات مرتبط بانانوتکنولوژی درقالب یک بخش تحقیقاتی به منظور توسعه هدفمند پژوهش های مربوط به این فناوری در جهت تحقق اهداف بخش کشاورزی توام در راستای اهداف و برنامه های ستاد ویژه نانو خواهد بود.هم اکنون در کشور پژوهش های بنیادی در حیطه نانو تکنولوژی در حال انجام است،می توان با انجام پژوهش های کاربردی در این زمینه ،محصولات ارزشمند و بدون جایگزین موثری را انجام داده و برای استفاده عموم معرفی نمود.محصولات ،دانش و فناوری به دست آمده از این پژوهش ها می تواند به تقویت بخش خصوصی برای ورود و سرمایه گذاری برروی آنها و در نهایت ،پیشرفت کشور در عرصه فناوری نانو منجر گردد.
وظایف بخش تحقیقات نانوتکنولوژی:

  • انجام و پایش پژوهش ها در تولید و استفاده از نانوذرات و نانولوله ها
  • انجام پژوهش برای ساخت نانوحسگرهای تشخیصی برای DNA،RNA ، پروتئین ها و متابولیت ها
  • بهینه سازی روش های انتقال ژن در حیطه نانوتکنولوژی
  • انجام پژوهش بر روی ساخت نانو-وسایل مبتنی بر DNA
  • استفاده از نانو ذرات در تولید فرآورده های بیولوژیک (سموم و کودهای بیولوژیک) برای کاهش هزینه ها و افزایش کارایی
  • استفاده از تکنیک های نانوتکنولوژی در تولید بیوماکرومولکول ها(آنزیم ها،پروتئین ها و غیره)برای کاربرد در صنایع کشاورزی و غذایی
  • تولید نانو بیو ذرات از طریق خودآرایی و مکان آرایی (تکنولوژی تولید پایین به بالا)
  • استفاده از سیستم های بیولوژیک برای تولید نانوذرات(تکنولوژی تولید از بالا به پایین)
  • استفاده از بیوماکرومولکول ها (پروتئین ها ،ویروسها،پلاسمیدهای نوترکیب، RNA،DNA) به عنوان حامل برای فرآورده های بیولوژیک وداروها
  • به کارگیری نانوبیومواد در پاکسازی محیط زیست
  • تحقیقات در زمینه ساخت نانوسنسورها برای تشخیص مولکولی آنزیم ها،آنتی بادی ها ،پروتئین ها ی مختلف و DNA و جداسازی مولکول های زیستی مثل پروتئین ها ،اندازه گیری ،گزارش دهی و کنترل هوشمند گیاهان یا دامها ،آشکارسازی سریع عوامل بیماریزا
  • افزودن طعم و رنگ دلخواه به غذا و افزودن میکرونوترینت های حساس به حرارت و PH مثل بتاکاروتن،اسید چرب امگا 3 به کمک نانوذرات

وبلاگ کشاورزی نوین

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:نانوتکنولوژی,فناوری نانو ,بیولوژیک,انتقال ژن ,نانوذرات,نانولوله ها,ساخت نانوحسگرها,بیوماکرومولکول ها,میکرونوترینت, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

وبلاگ کشاورزی نوین

  باکتری ها پیام رسانان آرامی می باشندو به آرامی در بدن میزبان جای خوش می نمایند.آنها طرح های حملات خود را از طریق پیامهای کدشده بیوشیمیایی انتقال می دهند که توسط سیستم ایمنی گیاهان و حیوانات قابل شناسایی و محسوس نمی باشد. اما در دسامبر برای اولین بار محققان اعلام کردند برخی از گیاهان قادر به شکستن این رمز ها می باشند.آنها قادر به شناسایی این پیامها و در نتیجه خنثی کردن عفونت می باشند.اولین شواهد در سال 2009 زمانیکه پاتولوژیستی به نام Pamela Ronald از دانشگاه Davis کالیفرنیا پروتئین باکتریایی بنام Ax21 را در برخی گونه های برنج کشف کرد، مشاهده گردید. این گیاهان آلوده شده با مشاهده Ax21،با ترشح مواد شیمیایی آنتی باکتریال در بافتهای خود به دفاع می پرداختند.این عملکرد برای ارگانیزم زنده میزبان باکتری طبیعی نمی باشد  علاوه بر آن در سال گذشته Ronald بار دیگر متوجه شد که Ax21قسمتی از سلول باکتریایی نمی باشد.با توجه به حضور این پروتئین غیر معمول نیست که یک سیستم ایمنی  موجود زنده قادر به شناسایی یک مزاحم میکروبی از طریق پروتئین های بیرون زده از غشای خارجی آن باشد.زمانیکه Ax21 به یک سطح معین می رسد میکروبها خود رادرون لایه های نازکی بنام  biofilm بسته بندی می نمایند که از این لحظه به بعد در مقابل سیستم دفاعی بدن و انواع آنتی بادی ها مقاوم می گردند.این گونه های برنج تنها انواع موجودات زنده شناخته شده ای می باشند که از طریق شناسایی این پروتئین (شناسایی ودریافت پیام) قادر به عمل بر علیه آن ، قبل از پناه گرفتنشان در پناهگاه بیولوژیکی شان می باشند . کشف Ronaldممکن است راهگشای کشفیات جدیدی در این مورد باشد. Jeff Dang ایمونولوژیست از دانشگاه کارولینای شمالی می گوید گیاهان بسیاری از گیرنده های سیستم ایمنی با عملکرد ناشناخته را دارا می باشند شاید یک دستگاه استراق سمع برای این امر در شرف کشف باشد.

 

منبع: وبلاگ کشاورزی

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:باکتری , پیامهای کدشده بیوشیمیایی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 باغ گیاه‌شناسی ایران با قدمتی بیش از 40 سال و مجموعه‌ای از گیاهان بومی و غیربومی در فضای باز و گلخانه‌ای که دارای بیش از سه‌هزار گونه گیاهی مناطق داخلی کشور و سایر نقاط دنیا است و جزو 10 باغ گیاه‌شناسی بزرگ جهان به‌شمار می‌رود، به‌دلیل افت سطح آب‌های زیرزمینی با خطر نابودی روبه‌رو است.

 

ندوشن رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایانا با اعلام این مطلب گفت: شهرک‌سازی و ساخت و سازهای صورت گرفته در اطراف باغ گیاه‌شناسی ایران طی چند سال اخیر و برداشت از آب‌های زیرزمینی اطراف برای تأمین آب مورد نیاز این شهرک‌ها مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.احمد میرزایی با تأکید بر نابودی و خشک شدن آب‌های زیرزمینی با برداشت و بهره‌وری بی‌رویه افزود: به‌دلیل برداشت از آب‌های زیرزمینی اطراف باغ که برای تأمین منابع آب از آنها استفاده می‌شد، ظرف سال گذشته سه چاه آب را از دست دادیم و اکنون در نوبت حفر چاه قرار داریم.وی با بیان اینکه باغ گیاه‌شناسی نقش مهمی در زمینه‌های مختلف تحقیقاتی ازجمله علوم گیاهی و باغبانی، آموزش عمومی و آشنا ساختن مردم به اهمیت گیاهان و لزوم حفاظت از آنها دارد، تصریح کرد: اگر این روند افت سطح آب‌های زیرزمینی به همین میزان ادامه داشته باشد در چند سال آینده از چاه‌ها به جای آب شیرین و قابل استفاده آب شور برداشت خواهیم کرد که بر این اساس ظرف چند سال آینده نه‌تنها باغ گیاه‌شناسی بلکه مزرعه دانشکده کشاورزی مدرس هم که از اراضی اطراف این باغ است، نابود می‌شود.

گفتنی است، عملیات اجرایی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در سال 1347 با واگذاری قطعه زمینی از مراتع ملی شده در اراضی چیتگر آغاز شد که در حال حاضر مساحت آن حدود 145 هكتار است و سال گذشته پیش از 42 سال بازدید از این موزه باغ‌شناسی برای عموم آزاد شده است./

 

سهیلا گلی‌زاده

 خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:باغ گیاه‌شناسی ایران,گیاه شناسی,خطر نابودی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

محققان در USDA سرویس تحقیقات کشاورزی (ARS) در Wood-ward، به همراه دانشمندان روسی، ابداعی انجام داده اند که ترکیبی بین ذرت و بستگان دور خود، gamagrass شرقی، که به طور طبیعی می تواند خود را کلون نماید،ایجاد کرده اند . توسعه هیبریدی در نهایت  به لاین های ذرت هیبریدی منجر میشود که قادربه خود تکثیری بدون از دست دادن قدرت هیبریدی، مقاومت در برابر بیماری و یا صفات مطلوب زراعی می باشد.

ابداع ARS یک نقطه عطف را در ژنتیک گیاهی مشخص می سازد.برای گیاهی که می تواند خود را کلون سازد ،ژن های کنترل کننده ویژگی خاص مجبورندکه از gamagrass به ذرت منتقل گردند. جدا از موفقیت تجاری مرتبط با این امر نشان می دهد که یک گیاه تولید مثلی جنسی می تواند به یک گونه غیر جنسی تبدیل گردد.این گیاه غیر جنسی جدید زمانی که embryos از سلول های تخم بدون بارور شدن توسط گرده رشد می نماید تولید مثل می کند که همان روش غیر جنسی آپومیکسی (apomixis) می باشد. آپومیکسی بطور طبیعی در برخی از گیاهان رخ می دهد. دانشمندان بیش از 300 گونه گیاهی را مشخص کرده اند که از طریق کلون سازی خودشان (از طریق بذر) تولید مثل می نمایند. بسیاری از علف های چمنی مانند کنتاکی بلو گراس (Kentucky bluegrass) و علف های هرز رایج مثل قاصدک (dandelions)از این راه خود را تکثیر می نمایند.آزمایشگاههای مهم گیاهی در جهان بر روی انتقال اپومیکسی به گیاهان زراعی مانند گندم ،برنج،ذرت و سورگوم کار می کرده اند. اما مرکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی USDA-ARSبرای اولین بار موفق به استفاده از این تکنولوژِی در یک غله مهم گردید.ایستگاه تحقیقات جنوب دشت  اوکلاهما و موسسه ژنتیک در سیبری، روسیه، مخترعان مشترک در ثبت اختراع ذرت apomictic می باشند.

 Farm Industry 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:ذرت,هیبریدی,صفات مطلوب زراعی,USDA,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

مدیر حفظ نباتات اداره‌كل سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به توزیع سم کنه کش با مارک تجاری اسپیرو دیکلوفن و برچسب خارجی در سطح برخی از فروشگاه‌های توزیع سموم کشاورزی در استان‌های کشور گفت: این سم تقلبی بوده و با آزمایشات انجام یافته روی آن، توسط کارشناسان غیر قابل استفاده اعلام می‌شود.به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی، محمود کیا اظهار كرد: استفاده از سموم تقلبی می‌تواند علاوه بر آلودگی محیط زیست خسارات جبران ناپذیری را در محصول تولیدی بهره‌برداران بخشهای زراعی و باغی از خود بر جای بگذارد.وی ادامه داد: این مدیریت در راستای حمایت از بهره‌برداران بخش کشاورزی در اولین فرصت ممکن، با اطلاع یابی از توزیع سموم تقلبی در بازار توسط افراد فرصت‌طلب و سودجو، در این رابطه اقدام به اطلاع‌رسانی به بهره‌برداران بخش کشاورزی کرده است.محمود نیا با بیان اینکه سم کنه کش با مارک تجاری اسپیرو دیکلوفن 0.024 sc با برچسب جعلی کشور ترکیه به عنوان تولید کننده این سم وبا آرم و لوگوی شرکتBASF ، در برخی از استانها توزیع شده است، افزود: بر اساس آزمایشهای انجام گرفته بر روی آن، تقلبی، فاقد ارزش و به احتمال زیاد جزو آلاینده‌های محیط زیستی بوده و با این اطلاع رسانی، نتایج سوء استفاده احتمالی بهره‌برداران از این محصول جعلی، مستقیماَ متوجه خود آنان خواهد بود.مدیر حفظ نباتات سازمان از رسانه‌های ارتباط جمعی استان، به خصوص رسانه‌های دیداری و شنیداری درخواست کرد با اطلاع‌رسانی این موضوع به بهره‌برداران بخش کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان را در تحقق هدف حمایت از بهره‌برداران و کاهش خسارات وارده به محصولات تولیدی در روند توسعه پایدار بخش کشاورزی یاری کنند.

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

دیاگرامهای گیاهشناسی تاریخی طولانی در علوم دارد.اما احتمالا تاکنون دیاگرامهایی به این ظرافت &زیبایی و دقت در این مورد را ندیده ایم.این هنر یا علم توسط هنرمند رسانه ای ژاپنی Macoto Murayamaابداع شده است.این چاپ های دیجیتال با نام Inorganic Floraشناخته می شوند که ترکیبی از علم،تفسیر هنری و فن آوری های جدیدو البته ابتکار است.در نمایشگاه Murayamaنمودار های گیاه شناسی با لایه های دقیق و اطلاعات کمی طبقه بندی شده شامل قطعاتی تقریبا نقاشی شده مانند نئون درخشان با تاکید بر تقارن،عمق و رنگ به نمایش در می آید.او با استفاده از یک متودولوژی که ترکیب علم با مدل سازی سه بعدی همراه با سایرابزار های مولتی مدیاست با ایجاد پرسپکتیوهای متنوع از یک گونه گیاهی باعث افزایش قدرت درک تفاوتهای بین گونه ای می گردد.او با استفاده از نرم افزار های 3dmax، Adobe Photoshop و Adobe Illustrator جزئیات را به زیبایی بسط می بخشدو سرانجام آنها را در مقیاس بزرگ و فریم شفاف پلکسی گلاس چاپ می نماید.این بینش فوق العاده اين هنرمند دقیق باعث نمایش ماهرانه نظم و زیبایی جهان هستی به وضوح می گردد.

بقیه  عکس ها در ادامه مطلب

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:دیاگرامهای گیاهی,فلورا,هنر یا علم ,هنرمند, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

كشور چين علاوه بر محصولات صنعتي و پوشاك، در توليد محصولات كشاورزي نيز در بين كشورهاي جهان پيشرو بوده و در توليد 25 محصول كشاورزي رتبه اول را به خود اختصاص داده‌ است. به گزارش خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين ميان ايران با توليد سالانه 10 تن خاويار، 180 تن زعفران، 190 هزار تن پسته و 600 هزار تن انار رتبه اول در توليد اين چهار محصول را در بين كشورهاي جهان به خود اختصاص داده است.

كشور چين با توليد 183 ميليون تن برنج، 110 ميليون تن گندم، 507 ميليون تن ميوه و سبزي و 12.5ميليون تن سير بزرگترين توليدكننده اين محصولات به شمار مي‌روند.
- چيني‌ها همچنين با توليد سالانه 27 ميليون تن سيب درختي و بيش از 14 ميليون تن نارنگي بزرگ‌ترين توليد‌كننده‌ اين دو ميوه در جهان محسوب مي‌شوند.
البته ايران هم با توليد سالانه بيش از دو ميليون و 700 هزار تن سيب، چهارمين توليدكننده اين محصول به شمار مي‌رود و 600 هزار تن نارنگي نيز در باغات كشورمان برداشت مي‌شود كه در رتبه يازدهم توليد اين ميوه قرار گرفته‌ايم.
- سالانه بيش از شش ميليون تن هلو و شليل در چين توليد مي‌شود كه اين كشور را در مقام اول توليد اين دو ميوه هسته‌دار قرار داده است.
ايران نيز با توليد 600 هزار تن هلو و شليل، در جايگاه ششم توليد اين ميوه قرار دارد.
- سالانه دو ميليون تن خرمالو در كشور چين برداشت مي‌شود كه اين كشور را به بزرگ‌ترين توليد‌كننده‌ خرمالو مبدل كرده است.
- چين هم‌چنين با توليد سالانه بيش از 32.5 ميليون تن گوجه‌فرنگي و 69.5 ميليون تن هندوانه اولين توليد‌كننده‌ گوجه‌فرنگي و هندوانه در جهان است.
در اين ميان كشورمان با توليد چهار فصل سال در مناطق مختلف كشور ساليانه بيش از دو ميليون و 200 هزار تن هندوانه توليد مي‌كند كه جايگاه چهارم جهان در توليد اين محصول را به خود اختصاص داده است.
- سالانه 500 هزار تن گردوي چيني توليد مي‌شود كه اين كشور اولين توليد‌كننده‌ گردو در جهان به‌شمار مي‌رود.
ايران هم بيش از 300 هزار تن گردو در سال برداشت مي‌كند و چهارمين توليدكننده اين محصول در جهان است.
- توليد بيش از 18 ميليون تن بادنجان، 71 ميليون تن سيب‌زميني، 37 ميليون تن كلم، 11.5 ميليون اسفناج و 18 ميليون تن پياز در زمره اولين توليد‌كننده‌ اين محصولات كشاوري چين قرار گرفته است.
- همچنين توليد 298 هزار تن عسل و 50 ميليون تن ماهي در كشور چين، چشم‌بادامي‌ها را به اولين توليد‌كننده‌ ماهي و عسل نيز مبدل كرده است.
ايران نيز سالانه 45 هزار تن عسل توليد مي‌كند كه يازدهمين توليدكننده اين محصول محسوب مي‌شود.
- سالانه 11.5 ميليون تن پنبه، 291 هزار تن ابريشم، يك ميليون و 200 هزار تن چاي در كشور چين توليد مي‌شود كه اين كشور در توليد اين محصولات رتبه‌ اول جهاني را به خود اختصاص داده است.
در كشورمان نيز سالانه 60 هزار تن پنبه توليد مي‌شود كه نيمي از نياز صنايع نساجي را تامين مي‌كند. همچنين سالانه 110 هزار تن برگ سبز چاي در ايران برداشت مي‌شود كه از اين ميزان 35 هزار تن چاي خشك استحصال مي‌شود.
- از سوي ديگر ايران در توليد خرما، زردآلو، بادام، كيوي و گيلاس رتبه‌هاي دو و سوم را به خود اختصاص داده است.
همچنين سالانه با برداشت يك ميليون تن خرما، دومين توليدكننده اين محصول پس از مصر قرار گرفته‌ايم.
- سالانه بيش از 30 هزار تن فندق در كشور توليد مي‌شود كه ايران جايگاه ششم توليد اين محصول را دارد.
- توليد بيش از 34 هزار تن "به" ايران را چهارمين توليدكننده اين محصول در جهان كرده است.
- انجير،‌ آلبالو، آلو و گوجه ايراني نيز در رتبه پنجم توليد جهان قرار گرفته‌اند. 
 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:توليد محصولات كشاورزي,رتبه‌جهاني ,آمار تولید محصولات کشاورزی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

به‌طور كلي در ايران سالانه حدود يك ميليون تن خرما توليد و حدود 130 تا 140 هزار تن خرما صادر مي‌شود كه عمده صادرات خرماي ايران خرماي «ساير» است .به گزارش خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خرماي مضافتي كه عمده مصرف خرماي كشورمان است، به مقدار بسيار ناچيزي صادر مي‌شود، چون صادرات آن نياز به كانتينر‌هاي يخچال‌دار دارد و اگر به هر دليلي اين يخچال‌ها با مشكل مواجه شود، خرما‌ها ترش شده و خراب مي‌شود صادرات خرماي ايران در سه ماه نخست امسال با كاهش 9.3 درصدي به 32.3 ميليون دلار رسيد. براساس آمار گمرك ايران در اين مدت بيشترين ميزان صادرات خرماي ايران مربوط به خرماي مضافتي به ميزان 15.4ميليون دلار بود. در مدت زمان مشابه در سال قبل 35.7 ميليون دلار خرما از كشور صادر شده بود. به گفته رييس اتحاديه صادر‌كنندگان خشكبار ايران، بيشتر توليد خرماي ساير از خوزستان و پس از آن فارس و بندر‌عباس و به‌طور كلي مناطق گرمسيري است. محمدحسين شمس‌فرد به خبرنگار ايسنا گفت: قيمت خرماي صادراتي حدود 1600 دلار در هر تن است. صادرات خرماي ايران در سال 1390 با افزايش 17.7 درصدي به بيش از 174 ميليون دلار رسيده بود. ایران طبق آمار دومین تولیدكننده بزرگ خرما در جهان است که به دلیل نداشتن بازارهای جدید و بسته‌بندی‌های سنتی در رده هفتم صادرات این محصول قرار گرفته است. سالانه بیش از هفت میلیون تن خرما در جهان تولید می‌شود كه ایران با تولید یك میلیون تن از این میزان در رتبه دوم تولید خرمای جهانی جای گرفته است. هند، آذربایجان، امارات، ترکیه، عراق، روسیه، مالزی، آلمان، انگلستان، اوکراین دانمارک، سوئد، قزاقستان، مالزی، اندونزی، استرالیا و کانادا از جمله بزرگترین بازارهای صادراتی صنعت خرمای ایران در سال گذشته بودند. ایران پس از مصر دومین تولیدكننده خرما در جهان به شمار می‌رود، اما با توجه به این‌كه بسته‌بندی خرمای صادراتی ایران ۱۰ كیلوگرمی و به صورت سنتی است، كشورهای تونس و امارات با بسته بندیهای كوچك جایگاه ایران را در بازارهای صادراتی گرفته‌اند.


 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:خرما,صادرات خرماي ايران,مصرف خرما,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

خبرگزاری فارس: اگرچه ایران ۹۶ درصد تولید زعفران دنیا را دارد و طی ۳۰ سال گذشته ۱۶.۵ برابر تولید افزایش یافته است اما مشکلاتی سر راه این صنعت است که درصورت عدم مدیریت این فرصت‌ها به تهدید تبدیل خواهد شد.

زعفران ایرانی4 300x209 چرا زعفران ایرانی را به نام اسپانیا و امارات می‌شناسند؟

زعفران ایرانی

زعفران محصولی است که به طور عمده در استان‌های خراسان رضوی و جنوبی کاشت می‌شود و تأثیر بسزایی بر معیشت مردم دارد. طبق آمار اعلام شده، با توجه به صادرات ۳۶۶ میلیون دلاری زعفران و ۵.۵۱ میلیارد دلاری کل بخش کشاورزی در سال ۹۰، سهم ۷ درصدی صادرات بخش کشاورزی مربوط به زعفران می‌باشد. این در حالیست که حجم تولید این محصول کمتر از ۰.۰۰۰۱ (یک ده هزارم) کل تولید کشاورزی است.
نگاهی به روند تغییرات سطح زیر کشت زعفران در سالهای اخیر نشان میدهد کشت این محصول به شدت افزایش یافته است به گونه‌ای که طی ۳۰ سال گذشته سطح زیر کشت این محصول از ۴.۲۵ هکتار در سال ۶۰ به ۷۰ هزار هکتار در سال ۹۰ رسیده که نشان از رشد ۱۶.۵ برابری آن دارد. مزیت‌های نسبی کاشت زعفران نسبت به سایر محصولات در بسیاری از مناطق سبب توجه کشاورزان به این محصول شده است. نیاز به آب کم، تطابق با شرایط خرده مالکی و وجود نیروی کار در فصل برداشت محصول از جمله مزایای نسبی است.

تحقیقات نشان می‌دهد بین افزایش سطح زیر کشت زعفران و همینطور میزان وابستگی درآمد سالانه‌ کشاورزان با کم‌آبی رابطه معنی‌داری وجود دارد. به طوری‌که با کاهش بارندگی و منابع آب مناطق جنوبی خراسان در سال‌های اخیر، کشاورزان این مناطق به کشت زعفران اقبال بیشتری نسبت به محصولات دیگر نشان داده‌اند. در بسیاری از این مناطق درآمدهای حاصل از فروش زعفران نقش اساسی در تأمین معیشت مردم منطقه دارد. اقبال روز افزون کشاورزان کشور به این محصول پر منفعت که محدود به استان خراسان نمی‌شود، مخاطراتی را به همراه دارد که عدم توجه کارشناسی مدیریت تولید، تجارت و صنایع تبدیلی کشاورزی می‌تواند فرصت‌های توسعه این محصول را به چالشی جدی بدل کند.

*ایران محصول زعفران خود را با واسطه می‌فروشد
علی‌رغم سهم ۹۶ درصدی ایران در تولید جهانی زعفران، سهم اندکی از تجارت زعفران نصیب ایران می شود. این در حالی است که اسپانیا با حدود ۲۰ تن تولید با ۱۵۰ تن صادرات در سال سهم عمده ای از تجارت زعفران را به خود اختصاص داده است. ایران زعفران خود را به کشورهای واسطه می‌فرستد تا این کشورها کار بازاریابی را در کشورهای هدف انجام دهند و سود سرشار حاصل از این دلالی را نصیب خود کنند. مهمترین کشورهایی که زعفران ایران را باز صادرات می‌کند، اسپانیا و امارات متحده عربی هستند.

با توجه به اینکه اغلب تولید کنندگان ایرانی هیچ تجربه‌ای برای بازاریابی محصول خود ندارد، مطمئناً افزایش تولید و عرضه این محصول در سال‌های آتی بدون ورود به بازارهای جدید و عدم افزایش تقاضا، بازار را اشباع کرده و قیمت زعفران افت محسوسی خواهد داشت. نتیجه بی تدبیری امروز و فقدان مدیریت یکپارچه در بخش تولید و تجارت زعفران بدون شک بازار این محصول را با بحران مواجه خواهدکرد.

*غیر محتمل‌تر شدن تحقق برند ملی زعفران ایران
در آخرین برنامه توسعه زعفران در سال ۸۹ قرار بر تشکیل برند واحد ملی و حفظ حقوق معنوی آن (حمایت از ثبت خواص و ویژگی های زعفران در مبادی بین‌المللی، کدکس غذایی و استاندارد جهانی) شده است. همچنین در این برنامه ارتقای سهم تجارت بین‌المللی زعفران از صادرات متوسط سالانه ۱۳۰تن به ۳۵۰تن در سال ۱۴۰۰ و ارزآوری بیش از یک میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است. این اهداف از طریق شناسایی و توسعه بازارهای فروش زعفران و نیز متعادل سازی قیمت داخلی و قیمت‌های بین‌المللی میسر می‌شود، که تا کنون محقق نشده است.
با افزایش سالانه بهره‌برداران تولید زعفران و گسترش تولید این محصول در مناطق مختلف کشور کار واحد کردن برند تولیدی این محصول به جهت تعدد ذینفعان کاری سختر و پیچیده‌تر خواهد شد. اما اگر برند ملی محقق شود، بهره‌برداران جدید سود بالاتر خود را این خواهند دید که به این طرح ملی اضافه شده و زیر چتر برند ملی تولید خود را عرضه کنند.

*چالش‌های دیگر
از دیگر مسائل موجود در تولید زعفران ایرانی می توان به نوسانات قیمتی محصول،‌ قیمت فزاینده پیاز زعفران، هراس از کاشت عمده زعفران به خاطر مسائلی مانند عدم ثبات بازار، نبود سرمایه اولیه کافی با توجه به هزینه‌های بالای کاشت زعفران در سال اول و ارائه تسهیلات اندک و نامناسب برای این محصول اشاره کرد.از متولیان کشاورزی و تولید کشور انتظار می‌رود در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی مدیریت نظام‌مندی روی این محصول محرومیت‌زدا و سودآور ارائه دهند و با جدی‌ گرفتن تهدید‌های پیش روی این بخش اقتصادی کشور، موانع پیشرفت را از پیش پای کشاورزان این رشته بزدایند.
مرکز تحقیقات راهبردی غذا و کشاورزی دانشگاه تهران – کارگروه زعفران

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:زعفران ,درصد تولید زعفران, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

مجری طرح زیتون با بیان اینکه امکان وجود کنسرو زیتون سیاه تقلبی در بازار است از اعزام تیمی از ایران جهت آموزش به کشورهایی که دارای تکنولوژی تولید کنسرو زیتون سیاه هستند، خبر داد.به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر زینانلو مجری طرح زیتون پیش از ظهر امروز سه شنبه در نشست خبری به تشریح فعالیت های معاونت تولیدات گیاهی در این زمینه پرداخت .وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر که از او پرسید آیا در حال حاضر زیتون سیاه تقلبی در بازار وجود دارد یا خیر؟ گفت: سال گذشته واردات زیتون کنسرو را به کشور ممنوع اعلام کردیم اما متاسفانه برخی از واردکنندگان روغن تفاله زیتون را به صورت قاچاق وارد کشور کردند.مجری طرح زیتون در ادامه با بیان اینکه در داخل کشور تکنولوژی تولید زیتون سیاه را نداریم، گفت: بر این اساس، امکان تولید زیتون سیاه در کشور وجود ندارد.

 

وی در عین حال تصریح کرد: البته ممکن است برخی از افرد با استفاده از ترکیبات شیمیایی زیتون را به رنگ سیاه درآورند که بسیار مضر است و افراد نباید از آن استفاده کنند.زینانلو اضافه کرد: با این وجود در اجلاس شورای بین المللی زیتون که اخیرا در آرژانتین برگزار شد، در این رابطه صحبت هایی انجام و قرار شد تیمی متشکل از کارشناسان را از ایران برای آموزش تولید و تهیه کنسروهای زیتون سیاه به کشورهایی که دارای این تکنولوژی هستید، اعزام کنیم تا بتوانیم در کشور خودمان این کار را انجام دهیم.

خبرگزارى مهر (www.mehrnews.com)

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:زیتون سیاه تقلبی,زیتون سیاه,زیتون,روغن تفاله زیتون,کنسروهای زیتون,ترکیبات شیمیایی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

مردم معمولا به خوردن چربی ماهی توصیه می شوند،(ماهی هایی نظیر ماهی آزاد و ماهی تن) تا از این طریق اسیدهای چرب امگا 3 جذب بدن گردد.این چربی های ضروری که بدن ما قادر به ساختن آنها نمی باشد، دارای سطح تری گلیسیرید پایین بوده باعث کاهش خطرات حمله قلبی و همچنین کاهش التهابات می گردد.

به منظور جذب 4 تا6 گرم امگا 3، فرد مجبور به خوردن دو وعده از این ماهی های وحشی یا همان دریایی (ماهی های پرورشی در مزارع پرورش ماهی فاقد آن می باشند) در هفته می باشد.ماهی هایی نظیر ماهی آزاد و تن در حال تبدیل شدن به ماهیهایی کمیاب و گرانقیمت هستندبنابر این عموم مردم در حال روی آوردن به سوی مکمل های غذایی هستند که حاوی این مواد باشد.در حال حاضر انواع کنسرو های این نوع ماهی ها در جهان یافت می شود ولی این موضوع به مدت طولانی ادامه نمی یابد.در آینده شما این اسیدهای چرب ضروری را از طریق گیاهانی بدست می آورید که بامهندسی ژنتیک دچار تغییر گشته اند.نکته جالب اینجاست که این ماهی های آزاد دریا ها مانند انسان خود، قادر به ساختن این مواد نمی باشند ولی آنها را از طریق خوردن جلبک های سازنده آن بدست می آورند.دانشمندان در حال انتقال ژن این نوع جلبک ها به گیاهان می باشند و به زودی این صنعت به طور انبوه به تولید این نوع از اسیدهای چرب، از طریق این گیاهان خواهد پرداخت.

James P. Collman 

 

The book is published by University Science Books 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:اسیدهای چرب امگا 3 ,امگا3,قلب,سلامتی,ژنتیک,مهندسی ژنتیک0گیاهان,ماهی,تن,ماهی آزاد,تری گلیسیرید, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 آرسنیک وارد مواد خوراکی ما می شود به این دلیل که گیاهان آن را از خاک مانند سایر اجزای خاک جذب می نمایند.گیاهان نمی توانند تفاوتی بین عناصر بد و خوب قائل شوند بنابر این آنها را جذب می نمایند.در جهان برخی مناطق آرسنیک خیز بوده و میزان آرسنیک تجمع یافته بیشتر می باشد.این مرتبط به تشکل های زمین شناسی در سنگ و خاک این قبیل مناطق می باشد.به عنوان مثال بر طبق نظر دکتر James R. Coughlin مشاور در امور غذا،مواد مغذی و مواد شیمیایی سمی در فدراسیون برنج ایالات متحده در بنگلادش میزان آرسنیک موجود در خاک و آب آشامیدنی بین 20 تا 30 برابر کشوری مانند آمریکا است . در مناطق دیگر عمده آرسنیک می تواند از استفاده از باقیمانده حشره کشهای دارای آرسنیک که در کشور های توسعه یافته استفاده آنها ممنوع است حاصل گردد.

دکتر  Coughlin اعتقاد دارد که میزان آرسنیک در  برنج در انواع قهوه ای که دارای پوسته خارجی می باشد (سبوس دار)دارای میزان بیشتری آرسنیک نسبت به نوع سفید (فاقد سبوس) می باشد زیرا با توجه به متمرکز شدن بیشتر این ماده در پوسته خارجی و جداسازی آن در برنج سفید میزان آرسنیک موجود به طرز قابل ملاحظه ای کاهش نشان می دهد. متاسفانه این قسمت بخشی است که بسیاری از مواد مغذی در آن قرار گرفته است بیشتر فیبر و مواد چون منیزیم و روی.

 

جذب آرسنیک در مواد غذایی

جندی شاپور البرز

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:آرسنیک,مواد شیمیایی سمی,مناطق آلوده ,ارگانیک و غیر ارگانیک, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

برخی اثرات علف کش هابر سلامت انسان

از جمله علف کش ها یی که به طور گسترده استفاده می شود،  تو فور دی  است که به عنوان یک ماده سرطانزا برای  انسان توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان طبقه بندی شده است. یک مطالعه در جنوب شرقی آسیا درباره بیش از 3000 نفر نشان داد نقائص هنگام تولدبا قرار گرفتن یک پدر و مادر در  معرض علف کش 2،4،5-T(تو-فور -فایو-تی)چهار برابر گردیده است .پاراکوات سمی است که در دوز های پایین باعث مرگ معمولا ناشی  از نارسایی تنفسی یا کلیوی می گردد.

مطالعات انجام شده در سال 2008 در مورد  آترازین  نشاندهنده افزایش  فعالیت ژن مرتبط با وزن غیرطبیعی انسان هنگام تولد  می باشد.آترازین، دومین مقام در شایع ترین علف کش های مورد استفاده در ایالات متحده آمریکا، با تاثیر بر یک ژن باعث  ناباروری در رحم با علت ناشناخته می گردد.بر اساس گزارش نیویورک تایمز ،4-2-D و 2،4،5-T  علف کش های دخیل  در شکست تولید مثل انسان و  افزایش سقط جنین می باشند.در مطالعات صورت گرفته در مینه سوتادر مورد 1537 بچه، قرار گرفتن والدین در معرض   گلیفوزات (glyphosate)با افزایش نقص هنگام تولد در ارتباط بوده است.  قرار گرفتن در معرض  علف کش nitrofen افزایش مرگ و میر نوزادان پس از وضع حمل و همچنین ایجاد ناهنجاری های بافت قلب رادر پی داشته است.تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان می دهد افزایش خطر ابتلا به سرطان، به ویژه سارکوم بافت نرم و لنفوم در مردم در معرض علفکش chlorophenoxy بیشتر می باشد. قرار گرفتن در معرض علف کش تریازین ارتباط قوی با افزایش بروز سرطان پستان دارد.برای علف کش  alachlor ، سوزش پوست و چشم، خطر آسیب کلیه، طحال و کبد و سرطان از مخاط حفره بینی و پلک اعلام گردیده است. استفاده از alachlor را به عنوان یک علف کش  توسط اتحادیه اروپا ممنوع شده است.

C Michael Hogan (Lead Author);Sidney Draggan (Topic Editor) Herbicide

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:علف کش, سقط جنین,مرگ ومیر, سرطان زا, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 علف کش عبارت است از مواد شیمیایی در نظر گرفته شده برای نابودکردن پوشش گیاهی (گیاهان غیر اقتصادی و مضر برای صنعت کشاورزی).  اکثریت قریب به اتفاق این علف کش های غیر انتخابی بوده و در عملکرد خود ، ممکن است باعث  پیامدهای نامطلوب زیست محیطی گسترده ای را بوجود آورند. این نتایج نه تنها شامل مرگ ارگانیسم ها بلکه شامل اثرات جهش زا  و سرطان زا یی است که بر روی حیوانات و گیاهان دارد.


علف کش استفاده گسترده ای برای کشاورزی،  گلف، گذر گاهها، مناطق مسکونی و زمینهای دیگر دارند. اولین علف کش ها، مواد شیمیایی غیر آلی بودند، هر چند علف کش های جدید توسط ترکیبات آلی تحت سلطه قرار گرفته انددر حال حاضر، کاربرد وسیعی از علف کش هایشیمیایی وجود دارد، در ایالات متحده به تنهایی 480 میلیون کیلوگرم در سال از این مواد مصرف می گردد.

استفاده از علف کش بطور گسترده در1940s آغاز شده است و مسئول انقراض گونه های متعدد، از جملهپرندگان ،دوزیستان، ماهی و بندپایان تا کنون می باشددر بسیاری از موارد، استفاده از علف کش یک عامل تشدید کننده جهت تخریب زیستگاه و به خطر افتادن گونههااست. علف کش ها دارای آثار ماندگار در محیطزیست میباشند به این معنی که، با حفظ سمیت خود  برای چند دهه  در خاک باقی می مانند؛ علاوه بر این، برخی از علف کش ها به شدت محلول هستند، به طوری که آنها ممکن است وارد سیستم های آبی شده ، که در اینحالت 
اثرات غیر انتخابی کشنده می تواند رخ دهد .علف کش ها غالبا دستخوش تغییر شیمیاییپس از آزادی در محیط زیست گردیده؛  کهدر برخی موارد، تغییر مواد شیمیایی ممکن است اثرات سمی بر گیاهان و حیوانات داشته باشنداستفاده از علف کش ها به برخی بیماری های انسانی ، مرگ و میر، تولید مثل و غدد درون ریز  مرتبط است.

گرچه علف کش ها برای موجودات زنده گیاهی خاص در نظر گرفتهشده، نتیجه نهایی استفاده از آنها تجمع در میزان بسیار زیاد درمحیط زیست (به عنوان مثال، خاک، آبزیان، سیستم های زنده واتمسفراستاین اثرات توسط پدیده زیر تقویت شدهاست(الف) حلالیت بالا دربسیاری از دسته های علف کش ها، (ب)ورود غلظت بالایی ازعلف کش ها  به زنجیره غذایی و  متمرکز شدن در چربی ها و انتقال به  گونه های بالاتردر زنجیره غذایی (ج) ثبات و ماندگاری بسیاری از علف کش ها و تغییر فرم شیمیایی به متابولیت های دیگر مضر پس از اقامت در خاکبرای آب ، گیاهان و جانوران.در آبهای سطحی جهان  آترازین و   2,4D در همه جا، حتیدر کشورهای غربی و توسعه یافته که به طور کلی معیارهای کیفیت آبدقیق رعایت می گرددوجود دارند.آترازین  برای بیشتر گونه های ماهی ها در غلظتیک در هر یک میلیارد  (درآب )سمی استبرای درک بزرگی  تجمع این مواد در اقیانوس ها، باید توجه داشته باشید که در یک ماه 650 متریک تن(metric tons )علف کش  فقط به خلیج مکزیک تخلیه می گردد. (ادامه دارد)

C Michael Hogan (Lead Author);Sidney Draggan (Topic Editor) Herbicide

 

 


 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:علف کش, آلودگی,محیط زیست,مرگ و میر,بیماری, ماندگاری علف کش ها, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

 جالب توجه است که بدانیم خفاش ها ی حشره خوار در آمریکا با خوردن حشرات و آفات  صرفهجویی حداقل  3 میلیارد دلاری در طول  یک سال ، نصیب صنعت کشاورزی می نمایند  این حیوان ارزشمند و مهم از نظر اقتصادی ازحیوانات غیر اهلی بسیار مفید در شمال آمریکا می باشد که اغلب نادیده گرفته می شود. ( با توجه به تجزیه و تحلیلمنتشر شده درمجله علمی Policy Forum ).این بررسی توسط سازمان زمین شناسی ایالات متحده  با همکاری دانشگاه بوستون،دانشگاه تنسی، و دانشگاه پرتوریا، آفریقای جنوبی، صورت گرفته است."مردم اغلب می پرسندکه چرا ما باید  ازخفاش ها مراقبت  نماییم ، Paul Cryan دانشمند و پژوهشگر سازمان زمین شناسی ایالات متحده آمریکا و یکی از نویسندگان این مطالعه است می گویداین تحلیل نشان می دهد که خفاش ها  با خوردن آفات و حشراتی که به محصولات ما آسیب می رسانند صرفه جویی بزرگی برای ما در هزینه های کنترل آفات انجام می دهند و بدیهی است  که خفاش های حشره خواری که شب ها بر فراز جنگل ها و مزارع ما گشت می زند سزاوار کمک از جانب ما می باشد. بر اساس این تحقیق حداقل سود اقتصادی سالیانه این حیوانات در سال بالغ بر3.7 میلیارد دلار می باشد و درعین حال نسبت به افزایش تلفات محصولات کشاورزی در سالهای آتی بدلیل خطرات فزاینده ای کهجمعیت این گونه از حیوانات را تهدید می نماید هشدار داده اند. Boyles، پژوهشگر دانشگاه پرتوریا و نویسنده اصلی مطالعه، گفت:"  با توجه به خوردن مقادیر بسیار زیادی از  حشرات آفت توسط خفاش،  از دست دادن خفاش ها به احتمال زیاد در دراز مدت دارای اثرات سوء بر سیستم های کشاورزی و زیست محیطی است"در نتیجه، نه تنها حفاظت از خفاش ها برای رفاه  اکوسیستم ها مهم است، بلکه به نفع اقتصاد ملی و بین المللی است."خفاش قهوه ای کوچک است بطوریکه بدن آن کمی بزرگتر از انگشت شست یک فرد بزرگسال استولی  می تواند 4 تا 8 گرم (وزن انگور یا دواز حشرات را هر شب بخورد. در این میان می بایست این مسئله را مد نظر داشت که آنها اثرات سوء حاصل از مصرف آفت کش ها را نیز بر محیط زیست نخواهند داشت. بزرگترین خطر برای این گونه جانوری بیماری قارچی سندرم بینی سفید(white-nose syndrome) می باشد که طی 4 سال گذشته در حال پیشرفت و افزایش بوده است.از آن زمان به بعد در 16 ایالت آمریکا و سه استان کانادا شیوع یافته و به شدت جمعیت این جانور را تحت تاثیر قرار داده است که نتیجه آن یک کاهش 70 درصدی بوده به طوری که دانشمندان انتظار دارند این گونه از خفاش قهوه ای کوچک در 20 سال آینده بطور کامل منقرض گردد. از دیگر خطرات موجود می توان به مرگ حدود 33000تا 111000خفاش هر سال در اثر برخورد توربین های تاسیسات انرژی بادی اشاره نمود. نویسنده در پایان معتقد است ارائه راه حل در جهت کاهش تهدید در سالهای آینده ممکن است اما این نیازمند آگاهی وسیع تری از مزایای ای جاندارن و حمایت عمومی است.. April 1, 2011, edition of Science. Authors are J.G. Boyles, P. Cryan, G. McCracken and T. Kunz

 

 


 
 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:خفاش حشره خوار, مبارزه با آفات, ارزش میلیلیاردی , تلفا ت محصول, حشرات, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

 

گیاهان با رشد دادن قسمت ساقه خود در دمای بالا، خنک شدن برگهایشان را تسهیل می نمایند.این تحقیق اخیرا  دردانشگاه بریستول صورت گرفته است  .(   Dr Kerry Franklin and Professor Alistair Hetherington in Bristol's Biological Sciences, studied ) این تحقیقات با توجه به افزایش دمای جهان و اینکه گیاهان نسبت به این تغییرات معماری خود را تغییر می دهند حائز اهمیت می باشد . در این پژوهش از گیاه (Arabidopsis thaliana) که یک گیاه گل دار کوچک و یک الگوی عامه پسند در زیست شناسی گیاهی و علم  ژنتیک می باشد استفاده شده است.این پژوهش نشان می دهد که با افزایش دما گیاه نسبت به افزایش طول خود اقدام نموده در حالیکه برگهای آن به آن میزان توسعه نمی یابند.این گیاه با وجود میزان استوماتای(روزنه ها) کمتر دارای میزان بیشتری آب از دست داده وهمچنین تبخیر بیشتر برای خنک شدن می باشند.محققان نشان داده اند که افزایش فاصله برگها در گیاهان رشد داده شده در این شرایط(افزایش طول ساقه در دمای بالا) باعث ارتقا میزان انتشار آب از استوماتا(روزنه )و درنتیجه بهبود در فرآیند خنک شدن را در پی داشته است.دکتر فرانکلین معتقد است که با توجه به اینکه دما و در دسترس بودن آب از عوامل اصلی موثر در عملکرد گیاه می باشد درک رابطه بین دما ،معماری گیاه و مصرف آب ضروری و برای به حداکثر رساندن تولید محصولات در آینده و تضمین امنیت غذایی در آب و هوای در حال تغییر امروزه دارای اهمیت حیاتی می باشد.
این تحقیقات توسط گروه تحقیقاتی بیوتکنولوژی و علوم زمین علوم زیستی شورای پژوهشی (BBSRC ) و تحقیقات انجمن سلطنتی  تامین مالی می گردد (supported by a Royal Society Research Fellowship).

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:گیاهان,دما,تحقیقات,بیوتکنولوژی,الگو,استوماتا, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 2 3 4 5 6 ... 10 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com